torsdag 26 april 2012

För barnen i Uganda

Ikväll är det stor Gospelkonsert till förmån för Agape Children Center i Uddevalla kyrka. Agape Children Center ligger i Kampala, Uganda och min mamma har varit där två gånger. Första gången ringde hon hem och sa att hon aldrig mer skulle åka dit. Väl hemma igen kunde hon nästan inte sluta prata om alla fantastiska barn och ungdomar, även om mycket runt omkring dem var förfärligt. Och helst ville hon ta alla med sig hem.

Strax efter jul förra året åkte hon dit igen. Fullastade med kläder, hygienartiklar och mediciner åkte en grupp från Uddevalla kyrkliga samfällighet ner till centret som man är med och stöttar. Under två veckor gjordes hälsoundersökningar, kläder och hygienartiklar delades ut och man undervisade i hygien och sexualkunskap. Samtidigt som de delade med sig av massor med kärlek.

I Uganda lever 2 miljoner barn utan föräldrar och ett riktigt hem. Två miljoner... Bara i Uganda...

Därför blir jag glad när min 70-åriga mamma engagerar sig och lägger sin tid på att göra vardagen bättre för barnen i Kampala. Ikväll delar hon med sig av upplevelserna när hon visar bilder och berättar om det senaste besöket. En tre minuter lång digital berättelse om hennes engagemang och barnen i Uganda, ackompanjerad av ett pianostycke, inleder hennes del i konserten. Den är mitt bidrag till kvällen. Och den berättelsen inleds med frågan hon fick varje dag; -Får vi kalla dig mormor...


Jag hoppas de fyller Uddevalla kyrka ikväll och att de får många bidrag till sina barn och ungdomar i Uganda. Och att mamma inte blir alltför nervös när det blir hennes tur. Lycka till mamma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar